"У червні до 50-річчя легендарного рок-музиканта Віктора Цоя на Малій Садовій в Санкт-Петербурзі відкриється виставка його портретів "Зірка на ім’я Цой" (аналогія із відомою піснею Цоя "Звезда по имени Солнце", — 24). Музей під відкритим небом розміститься прямо на пішохідній вулиці і дозволить мешканцям і гостям міста познайомитися з унікальними фотографіями", — повідомляє міський комітет культури.

На виставці покажуть 44 портрета музиканта. Фотографії виконані в чорно-білій техніці примітивним апаратом. Після закінчення роботи виставки, в липні, один з портретів передадуть в дар Державному Російському музею.

Віктор Цой в 1981 році у віці 19 років заснував "Кіно" — одну з найпопулярніших радянських рок-груп, нагадує РІА "Новости". До кінця життя він залишався її лідером, автором всіх текстів і музики. Загалом колектив проіснував дев’ять років. За цей час група випустила понад 100 пісень, кілька збірників та концертних записів.

Віктор Цой загинув в Латвії в автокатастрофі 15 серпня 1990 року за кілька десятків кілометрів від Риги. Згідно з офіційною версією, музикант заснув за кермом. Після його загибелі група "Кіно" майже відразу розпалася.