Про це повідомляє прес-служба “Батьківщини”.

“Сьогодні вночі прес-служба МВС України звинуватила Самооборону Майдану у нападі та затриманні трьох співробітників міліції, також майданців фактично звинуватили у смерті молодого співробітника міліції”, - йдеться в заяві Штабу національного спротиву.

Штаб висловив співчуття рідним загиблого міліціонера і закликає правоохоронні органи негайно розслідувати інцидент.

“Водночас, Штаб національного спротиву просить міліцію не вдаватися до провокування ситуації, тиражуючи неправдиві і небезпечні новини, зокрема нібито про напад “охорони Майдану” на працівників міліції та їхнє поранення”, - заявили в Штабі.

“Штаб національного спротиву категорично заперечує такий факт і вважають його свідомою провокацією з метою збурення міліції проти протестувальників. Не хочеться вірити, що і вбивство міліціонера могли використати з такою ж метою”, - додали активісти.

Читайте також: Влада озброює податкову міліцію, - “Батьківщина”

Самооборона вважає, що такі повідомлення можуть “стати приводом для силової “зачистки” Майдану.

Нагадаємо, У столичній міліції повідомили, що в Голосіївському районі знайшли тіло правоохоронця із вогнепальним пораненням голови.

Пізніше в Міністерстві внутрішніх справ заявили, що активісти Євромайдану захопили трьох правоохоронців, а одного з них поранили ножем.