"Бойовиками також був обстріляний вертоліт МНС, який прибув на місце з бригадою медиків для надання допомоги та евакуації. Поранений один із медиків", - йдеться в повідомленні Антитерористичного центру.

Крім того, Службою безпеки встановлено, що за вказівкою лідера збройних сепаратистів вживаються заходи по збору цивільного населення для використання в якості "живого щита" як в межах міста, так і на блокпостах.

Водночас, у Міністерстві оборони України повідомляють, що в ніч на п'ятницю над Слов'янськом було збито 2 вертольоти Мі-24 Збройних сил України.


"Сьогодні вночі в районі Слов'янська збито 2 вертольоти Мі-24 ВСУ за допомогою переносного зенітно-ракетного комплексу", - повідомили в прес-службі відомства.

Нагадаємо, сьогодні зранку у Слов'янську розпочалася активна фаза спецоперації АТЦ, про що свідчила сирена.

За інформацією "Інформаційного опору", українські силовики в ході активної антитерористичної операції взяли під контроль більшу частину Слов'янська.

Після того, як так звана “самооборона” Донбасу збила український військовий вертоліт, пораненого пілота взяли в полон. За інформацією ЗМІ, зараз поранений знаходиться в лікарні, у нього вогнепальне поранення стегна і перелом.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що під час активної фази АТО у Слов’янську сьогодні зранку загинув пілот і є поранені.

Арсен Аваков разом з в.о. міністра оборони Михайлом Ковалем та командувачем Нацгвардії Степаном Полтораком перебувають у Слов’янську на місці проведення АТО.