Про це повідомила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

Читайте також: Головний надзвичайник пояснив, чому не врятували людей у Харкові

"У розслідування призначено більше 20 експертиз. Серед них основні пожежно-технічні, судово-медичні, хімічні", - розповіла вона.

Окрім того Дубовик повідомила, що за попередніми даними фахівців, причиною загибелі шістьох людей, тіла яких знайшли в приміщенні, стало отруєння.

"Проте чи був це чадний газ, або інші продукти горіння, встановить експертиза", - додала вона.

Прес-секретар прокурора зазначила, що вже допитали понад 50 осіб, у тому числі потерпілих в результаті пожежі, які зараз перебувають у лікарнях.

Нагадаємо, на території харківського заводу "Хартрон" сталася пожежа. Внаслідок трагедії загинуло 8 людей. Вогонь спалахнув на 4 поверсі виробничої будівлі, яка належить ювелірному заводу.

7 осіб госпіталізували до лікарні швидкої допомоги. 5 з них перебувають в опіковому відділенні, 2 - у відділенні політравм.

Усі потерпілі - працівники ювелірного заводу. Лікарі кажуть, крім фізичних травм, люди пережили серйозний стрес.

Прокуратура області відкрила кримінальне провадження за статтею - порушення вимог пожежної безпеки, що призвело до загибелі людей.

Віце-прем'єр України Олександр Вілкул повідомив, що сім'ям загиблих в результаті пожежі на харківському "Хартроні" виплатять матеріальну допомогу.

Наразі слідство розглядає дві основні версії цієї пожежі.