"Уродженець міста Курськ нами вже затриманий. Ми його допитували у зв'язку з ситуацією в Борисполі", - сказав Наливайченко у вівторок ввечері в інтерв'ю телеканалу TBi, зазначивши, що в середу буде оприлюднено більше інформації щодо справи.

При цьому глава СБУ дав зрозуміти, що мова може йти про інсценування замаху. За його словами, цей випадок буде не просто розслідуваний, а "будуть оприлюднені ті подробиці, які, на наше переконання, повинні зупинити інших, хто зібрався купити РГД, найняти кримінал і зробити вигляд, що на нього чиниться замах".

"Зупиніться! Це не має нічого спільного з виборчою кампанією", - додав Наливайченко.

Нагадаємо, вчора ввечері радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що в Борисенко 20 жовтня кинули гранату РГД-5, стріляли з короткоствольної зброї патроном 9 на 18. При цьому напередодні кандидату надходили повідомлення про загрозу життю, тому він носив бронежилет.

Міліція розглядає 4 версії замаху на життя кандидата у нардепи України, депутата Бориспільської міськради Володимира Борисенка.

У прес-службі Генеральної прокуратури України згодом повідомили, що в Борисенко стріляли, коли він заходив у власний будинок. Через кілька секунд біля політика вибухнув невідомий пристрій. Постраждалого з діагнозом забій м'яких тканин доставили в лікарню.

Слідче управління Київського облуправління МВС почало кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу (замах на вбивство), але згодом її було перекваліфіковано на теракт (ч.1 ст.258 КК). Досудове розслідування доручено ГУ СБУ в Києві та Київській області. Кримінальне провадження перебуває на контролі прокуратури Київської області.

Глава держави Петро Порошенко доручив Наливайченкові терміново розслідувати інцидент з кандидатом в депутати.