Згідно зі свідченнями Мельниченка, він заходив до кабінету Кучми і записував розмови там за допомогою різних диктофонів, зокрема і епізод, коли Кучма давав наказ по Георгію Гонгадзе.

За словами судді дії екс-майора прирівнюються до оперативно-розшукової діяльності, тоді як він не був уповноважений на такі дії, отож, його докази здобуті неналежним шляхом. Відтак, суд не може врахувати його свідчення як доказ.

Нагадаємо, згідно із вироком Печерського суду, екс-начальника головного управління кримінального розшуку МВС Олексія Пукача засудили до довічного ув'язнення з конфіскацією майна і забороною займати державні посади.

З останніх слів Олексія Пукача у суді можна зробити висновок, що він визнав причетність екс-спікера Володимира Литвина та 2-го президента Леоніда Кучми до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко відзначила, що оскаржуватиме вирок в Апеляційному суді і намагатиметься, аби замовники вбивства Гонгадзе були встановлені. У свою чергу, адвокат Пукача Григорій Демиденко заявив, що також має намір оскаржуватиме вирок, назвавши його занадто жорстоким.

Згідно із рішенням суду, Олексія Пукача позбавили звання генерал-лейтенанта.

Більше того, Пукач зобов'язаний виплатити дружині вбитого журналіста Гонгадзе Мирославі 500 тисяч гривень, а журналістові Олексію Подольському – 100 тисяч гривень. Водночас, у відшкодування матеріальної шкоди суд відмовив Подольському.

Згідно із свідченнями Олексія Пукача, які містяться у вироку суду,
смерть журналіста Георгія Гонгадзе була випадковою , тож своєї провини в умисному вбивстві він не визнає.

У тексті вироку суду йдеться про доведення зібраними доказами вини екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача
в перевищенні влади і вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.