Про це йдеться у прес-релізі міністерства юстиції США.

У загальній складності в рамках справи про розслідування міжнародної корупційної схеми під слідством перебувають шість осіб, включаючи Дмитра Фірташа, угорського підприємця Андраша Кноппа, громадянина України Сурена Геворгяна, індійського політика Рамачандра Рао і двох комерсантів з Індії та Шрі-Ланки.

Розслідування показало, що починаючи з 2006 року, в якості хабарів індійським чиновникам було передано близько $ 18,5 млн в обмін на отримання дозволу на розробку гірничодобувної шахти в індійському штаті Андхра-Прадеш.

Щорічний прибуток від проекту міг досягти $500 млн. Частина титану, що видобувається, мала продаватися фірмі Company A, що базується в Чикаго.

За даними слідства, Фірташ вів переговори з індійськими чиновниками і давав розпорядження про виділення їм коштів в обмін на преференції у наданні дозвільних документів.

Як йдеться у повідомленні, за вказівкою українського бізнесмена підробляли документи на передачу цих грошей з метою маскування незаконних виплат під звичайні комерційні платежі.

Розслідування було проведено силами підрозділу ФБР в Чикаго, розгляд ведеться фахівцями суду північного округу штату Іллінойс.

Нагадаємо, 21 березня під заставу 125 млн євро Дмитра Фірташа відпустили.