"Анатолія Барановича звинуватили у втручанні в політ, який здійснювався з Бостона в Солт-Лейк-Сіті в понеділок увечері", - йдеться в повідомленні, передає Укрінформ з посиланням на АР.

Представники Федерального бюро розслідувань розповіли, що Баранович прокинувся, коли літак пішов на посадку, і підняв крик. Потім винуватець пояснив, що йому здалося, ніби крило літака горить, тому він намагався криком попередити про небезпеку інших пасажирів.

У судовій скарзі зазначено, що після приземлення українець залишив своє крісло і побіг у хвіст літака, де спробував відкрити двері аварійного виходу. Через це вони зламалися. Баранович не зупинився і пробував відкрити інші аварійні виходи, аж поки його не повалили на підлогу декілька пасажирів для успішного завершення приземлення.

Від українця агенти ФБР дізнались, що він провідував родичів і після посадки в Солт-Лейк-Сіті мав вирушити в Портленд, що в штаті Орегон. Баранович зізнався, що під час своєї поїздки вживав алкоголь.

Справу Барановича заслухають у суді Солт-Лейк-Сіті в середу. Влада США вважає, що інцидент не може бути інтерпретований як терористичний акт.

До слова, літаки нового покоління літатимуть з Лондона до Нью-Йорка за годину.