Про це повідомляє Голос Америки.

"Держдепартамент призначив на цю посаду Ренді Беррі - кар'єрного дипломата, який зараз є генеральним консулом в Нідерландах", - йдеться в повідомленні.

Держсекретар США Джон Керрі в понеділок заявив, що "захист і розвиток прав ЛГБТ-спільноти лежить в основі нашої прихильності до просування прав людини в усьому світі — серця і совісті нашої дипломатії".

Керрі зазначив, що одним із пріоритетів Беррі стане робота зі скасування законів, що криміналізують одностатеві сексуальні відносини з обопільної згоди, які діють в 75 країнах світу.

"Занадто часто і в дуже багатьох країнах щодо людей з ЛГБТ-спільноти звучать погрози, їх кидають у в'язницю і переслідують через те, ким вонии є або кого вони люблять. Уряди занадто багатьох країн запропонували або ввели в дію закони, спрямовані на обмеження свободи вираження, асоціацій, релігії та мирних протестів", — сказав Керрі.

Ренді Беррі працював у дипломатичних установах США в цілому ряді країн, включаючи Непал, Нову Зеландію, Уганду, Бангладеш, Єгипет і Південну Африку.

Адміністрація Обами оголосила захист прав сексуальних меншин частиною своєї роботи з просування прав людини в усьому світі.

Як відомо, два роки тому Папа Римський Франциск виступив з промовою, у якій закликав не судити і не піддавати маргіналізації геїв.