Протягом п'ятнадцятирічної історії премії володарями титулу “Людина року” стали більш ніж 260 переможців.

“Для мене людина року – це всі власники за 15 років, але ще раз повторюся, Україну в Європі ідентифікують з нашими спортсменами, тому образ найбільш знакових людей року – це брати Клички, Яна Клочкова, Андрій Шевченко, Олег Блохін і багато інших”, - каже генеральний директор загальнонаціональної програми “Людина року” Аркадій Райцин.

Втім, людина року - це не обов'язково, підприємець, який вдало провів рік, або відома особистість. Це й той, хто щодня віддано працює. Адже суспільство не завжди оцінює його здобутки.

“Можливо людина року живе поряд з нами, а ми не знаємо про цих людей. Дуже багато людей, які без публічності є по-справжньому героями та людьми року”, - каже Чемпіон світу з боксу Віталій Кличко.

“В Парижі виступав Львівський оперний театр. Їх не відпускали, розпитували там людей - вони пришли вже вдруге на саме Львівську оперу. І вони просто не могли вийти, тільки вони закривали завісу як французи гепали по тих стільцях, бо це була така зала, знаєте, з пластмасовими стільцями і кричали , щоб вони вийшли ще. Оце люди року!”, - каже народний депутат України Ольга Герасим'юк.

Протягом вечора нагородили найкращих у 18-ти номінаціях. Для кожного лауреата статуетка у вигляді вогню Прометея - особливий символ.

“Символ невеликої перемоги нашого колективу, в якому працюють більше 400 інвалідів по зору. Я казав вже, що кожен день боротьба”, - каже "Лідер малого та середнього бізнесу - 2010" Володимир Лютіков.

Особливого ж престижу надає програмі “Людина року” започатковане у 2001 році вручення премій видатним діячам міжнародного масштабу. Свого часу її отримав навіть Вселенський Архієрей Іоанн Павло II.