Акція відбулась об 11.00 під стінами МВС у Києві. Мітингувальники вимагали повернути всю вилучену міліціонерами інформацію та обладнання.

“В Інтернеті не може бути авторських прав. Це дуже складний процес їх визначення. Сайт закрили за наказом Держдепартаменту США. Міліція сама це офіційно підтвердила. Спершу вони забирають у нас ex.ua , потім заберуть соціальні мережі, а далі ми втратимо можливість вільно заходити в Інтернет. Ми переймаємо негативний досвід Білорусі та Північної Кореї”, — розповів організатор акції Іван Голубєв.

В знак протесту двоє мітингувальників розкидали перед входом до Міністерства компакт-диски та клавіатури й потопталися по них, скандуючи “За..у за ex.ua!” та “Госдеп не пройдет!" — повідомляє “Газета.uа“.

У міліції пообіцяли розповісти більше про закриття сайту після обіду.

Нагадаємо, у вівторок, 31 січня, найбільший український сервіс зберігання інформації EX.UA став недоступним для користувачів. Інформацію про закриття ресурсу підтвердив заступник керівника прес-служби МВС Сергій Бурлаков.

Пізніше в ЗМІ з'явилось повідомлення про те, що правоохоронці вилучили 200 серверів сервісу зберігання інформації EX.UA в межах кримінальної справи щодо порушення авторських та суміжних прав.

Однак, в EX.UA цю інформацію не підтвердили. За словами представника ЕХ.UA Юрія Піскового, наразі юристи компанії розбираються в ситуації.