Про це адвокат повідомив на брифінгу, передає прес-служба "Третьої республіки".

"Юрій Луценко сам виявив бажання дати пояснення і лікарі дозволили йому це зробити", - зауважив адвокат.

За його словами, "політик виклав факти, свою позицію та подав письмову заяву до прокуратури Києва".

"Юрій Віталійович вважає, що винними у ситуації, що склалася, є не рядові працівники "Беркуту", а керівництво МВС, яке залишило їх напризволяще наодинці з людьми. Керівництво МВС спочатку послало їх у гарячу точку, а потім - фактично відмовилося він них", - пояснив Фомін.

Він зауважив, що те, що Луценко "образив" полковника міліції, не давало права правоохоронцям бити людей.

"Безвідповідальна поведінка керівництва "Беркуту", яке відмовилося шукати компроміс, що дозволив би запобігти конфліктові, спричинила емоційну реакцію Луценка. Однак будь-яка поведінка і будь-які слова не є підставою для застосування спецзасобів та сили", - сказав він.

Нагадаємо, Києво-Святошинський суд Київської області засудив Ігоря Мосійчука, Володимира Шпару та Сергія Бевза до 6 років позбавлення волі. Так званих "васильківських терористів" визнали винними в намірі скоїти вибух пам'ятника Леніну в Борисполі під час святкування Дня незалежності в 2011 році.

Після винесення вироку розпочалися сутички активістів із "Беркутом". Бійка спалахнула після того, як люди заблокували виїзд, щоб автозаки із засудженими не могли виїхати. Внаслідок сутичок активістів із "Беркутом" постраждали і протестувальники, і журналісти.

5 активістів потрапили до лікарні після сутичок з "беркутівцями". Серед них був і екс-міністр Юрій Луценко, якому розбили голову, після чого відвезли до лікарні "Борис".

Дружина Юрія Луценка вчора повідомила, що він почувається гірше. Зокрема, в нього часто паморочиться в голові. Сьогодні ж його стан покращився, він дві години давав свідчення слідчому.