Біля пам'ятника Богданові Хмельницькому встановили кілька хрестів, збитих із дерев'яних дощок чи вирізаних з картону із зображенням ембріону.

В Україні щодня внутрішньоутробно вбивають 700 дітей. Багато хто сприймає цю цифру абстрактно. Встановивши 700 хрестів, ми хотіли унаочнити, скільки ненароджених дітей вбивають в Україні щодня. (…) Ми й надалі організовуватимемо акції проти абортів. Вони будуть мирними. У межах закону ми тиснутимемо на абортарії ,
– каже Дмитро Корчинський із "Братства".

Окрім "хрестового поля" на огорожу пам'ятника Хмельницькому повісили плакати із написами "Аборт – не операція, а вбивство!", "Ненароджені хочуть жити!", "Мамо, я тебе бачу, чую, люблю" із зображенням ембріону, "Stop aborts" та іншими.

А під час промови нагадали про зареєстровані у Верховній Раді законопроекти про заборону абортів і пригрозили нардепам, які не підтримають цього документа, відлученням від церкви.

Нагадаємо, раніше троє нардепів від "Свободи" внесли до парламенту законопроект, який забороняє аборти та їхню пропаганду в Україні.