“Писанки, які ми представимо в галереї, є дуже різноманітними. Їх творці намагались відобразити в них своє бачення світу, побажання, захист від недоброї сили та, навіть, заклинання. Всі вони різняться стилістикою виконання, символічними елементами, частину писанок розмалювали маленькі митці, естрадні зірки-учасники музичного „Проекту ІВАСЮК“, відомі художники, серед яких Юрій Кох, Ольга Погрібна-Кох, Олександр Войтович та Іванка Войтович та інші”, - розповів організатор Фестивалю Писанок Андрій Сидор.

Відкриття експозиції заплановане на 16.00 год на головній сцені площі Ринок (північна сторона), повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Львів’яни та гості міста зможуть милуватись великодньою виставкою аж до 12 травня. Цікаво, що усі писанки буде виставлено на благодійний аукціон, а частину вилучених коштів буде скеровано на придбання обладнання для киснево-синглетної терапії для Міської дитячої клінічної лікарні.

До слова, розписування писанок напередодні Великодня називають своєрідним духовним очищенням. Відома київська писанкарка Зоя Сташук каже: для українців цей вид мистецтва символічний, адже сакральне значення писанки тут збереглося до сьогодні, а от в інших країнах - воно загублене.

Нагадаємо, на Всеукраїнський фестиваль писанок у Києві майстрині зі Слов’янська привезли макрописанки із зображенням Президента Віктора Януковича.