Вона може подати заяву в ЦВК у зв'язку з тим, що їй важко зараз зібрати всі необхідні документи для реєстрації, і ЦВК може піти їй назустріч і надати більший термін,
- заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Він додав, що не бачить проблем з реєстрацією Савченко народним депутатом, але вважає, що проблеми у неї можуть виникнути на етапі складання присяги. Замглави ЦВК нагадав, що якщо зареєстрований народний депутат не принесе у встановлений законом термін присягу в сесійній залі Верховної Ради, то, відповідно до Конституції, він втрачає мандат.

Разом з тим Савченко може звернутися до ЦВК із проханням про відтермінування реєстрації народним депутатом, і законом не передбачено, на який час може бути продовжений цей термін.

Як відомо, українська льотчиця Надія Савченко — №1 у списку партії "Батьківщина", яка посіла п'яте місце на виборах до парламенту і претендує на місце в коаліції. Савченко брала участь в Антитерористичній операції як доброволець і потрапила в полон до сепаратистів на Луганщині. У липні стало відомо, що її затримали російські силовики. В Росії Савченко обвинувачують у причетності до вбивства російських журналістів. За клопотанням слідства судом щодо Савченко обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.