Тіла бійців ідентифікували у Дніпропетровську. Двоє вінничан Сергій Зулінський, Леонід Шевчук та житель Стадниці Дмитро Франишин служили у складі 95-ї аеромобільної бригади.

За годину до жалобної церемонії на Майдані Героїв Небесної сотні у Вінниці зібралися тисячі людей. Родичі, близькі, друзі та просто городяни прийшли віддати шану захисникам-"кіборгам". Майже 2 місяці рідні шукали їх. Писали заяви міністру оборони, зверталися до СБУ.

Знайти "кіборгів" допомагали волонтери та офіцерський корпус. Точної інформації про місцезнаходження бійців не знав ніхто. На впізнання 27-річного Сергія Зулінського їздила вся сім’я. Родичі до останнього вірили, що чоловік ще живий. Весь час їм говорили — Сергій у полоні.

Читайте також: Волонтери проти єдиного пункту збору допомоги для бійців АТО

До мобілізації Дмитро Франішин служив у десантних військах. Під час війни на Сході майже увесь час був на передовій. Пройшов Піски. У Дмитра залишилися дружина та семирічна донька.

В загибель 30-річного Леоніда Шевчука його мати не вірить і досі. Ідентифікувати тіло було неможливо. Єдине, що вказувало на те, що це Леонід — хрестик та ладанка.

Останній раз жінка розмовляла із сином 19-го січня. Каже, Леонід пішов на війну за покликом серця, бо вірив у перемогу України. Зустрічаючи тіла "кіборгів" пані Оксана й досі сподівається, що в труні лежить не її син.

До слова, терористи вбили ще одного "кіборга". Тіло перевезли до Києва, попрощатися з воїном усі охочі можуть прийти 3-го квітня, об 11 годині в Михайлівському Соборі.