Про це вона заявила сьогодні у коментарі журналістам.

Акімова зазначила, що, за попередніми підрахунками Міністерства фінансів, додатково на соціальні ініціативи Віктора Януковича необхідно 8 мільярдів гривень.

"Надходження можуть бути тільки з одного джерела – це економічне зростання. Додаткове перевиконання доходів держбюджету, детінізація заробітних плат – я думаю, що це і будуть головні джерела", – сказала вона.

Акімова підкреслила, що на виплати вкладникам Ощадбанку СРСР потрібно близько 6 мільярдів гривень.

"Це цілком під силу і по кишені на сьогоднішній день. Питання в тому, щоб ці схеми були пов'язані між собою, з такою цікавою ідеєю, яку сьогодні висловив президент – це розвиток іпотечного кредитування", – сказала перший заступник глави Адміністрації Президента.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко зазначив, що реалізацію соціальних ініціатив Президента потрібно 16 мільярдів гривень без врахування іпотечного кредитування. Таку заяву він зробив з посиланням на обрахунки Міністерства фінансів.

На його думку, забезпечити необхідні кошти можна шляхом введення податку на розкіш та збільшення надходжень від митниці.

Як відомо, Президент Янукович на розширеному засіданні Уряду доручив підвищити пенсії, розширити іпотечне будівництво та виплати по вкладах Ощадбанку СРСР.