На брифінгу Андрій Гончарук повідомив, що президент Віктор Янукович підписав закон "Про ратифікацію угоди між Україною та Європейським союзом про внесення змін до Угоди між Україною та європейським співтовариством про спрощення оформлення віз".

Це означає, за словами радника Януковича, що Україна завершила всі необхідні внутрішньодержавні процедури для набуття чинності угоди.

"Тепер, щоб угода набула чинності, необхідне відповідне рішення з боку Європейського союзу. Хочеться з радістю констатувати, що ці процеси перебувають на стадії завершення. 17 квітня заплановано розгляд цього питання", - розповів Гончарук.

"Сподіваємося, рішення буде прийнято. Протягом короткого терміну відбудеться обмін нотами і хотілося б, щоб до свят воно вступило в силу", - додав він.

Спрощений візовий режим поширюватиметься на представників громадських організацій, які подорожують із метою освітньої підготовки, беруть участь у семінарах, конференціях, в тому числі за програмами обміну. Стосуватимуться зміни і тих, хто бере участь у міжнародних виставках, для представників релігійних громад, учасників офіційних програм Євросоюзу з прикордонної співпраці.

Нагадаємо, вчора Віктор Янукович підписав закон про спрощення оформлення віз з ЄС. Про це повідомили у прес-службі президента.