Втім, єгиптяни незадоволені і новою владою. Більшість активістів минулорічних заворушень вважають, що останні 12 місяців не принесли бажаних змін на краще.

У центрі Каїра, на площі Тахрір зібралися тисячі людей, які безпосередньо брали участь в революції. У політичному таборі найбільшу вигоду опісля повстання здобули Брати-мусульмани. Вони завоювали 70% місць у першому за 60 років демократично обраному парламенті. Усі інші політичні партії і далі лишаються не почутими, тож, як кажуть активісти, революція триває.

"Правління нового уряду було навіть гіршим за правління Мубарака. Коли країною керував попередній президент - це була маленька в'язниця, а тепер маємо велику. Більше тисячі людей перебувають у військових тюрмах. Ще тисяча людей зникли безвісти", - говорить активістка Салі Мур.

"Це не річниця революції, адже вона ще не закінчилася. Все, що ми зараз маємо, це ще більше поранених внаслідок вуличних перестрілок. За рік, що минув у військових трибуналах допитали 16 тисяч підозрюваних", - каже протестувальник Мохамед абд ель Хакім.

Такі масові допити, кажуть правозахисники, є наслідком правління Вищої військової ради. Активісти вимагають аби воєнні негайно склали з себе повноваження. Їх звинувачують у жорсткому поводженні з демонстрантами, так лише з жовтня у вуличних сутичках були вбиті понад 80 людей.

Аби уникнути чергових заворушень під час відзначення річниці революції, на найбільших площах країни чергуватимуть поліцейські. Самі ж демонстранти оприлюднили правила поведінки на цей день. Вони забороняють політичну агітацію та рекламу, а також наявність наркотиків та зброї у маніфестантів. До речі, сьогодні в Єгипті також припиняє свою дію режим надзвичайного стану, який тривав в країні більше 30 років.