Про це повідомляє адміністрація Президента Франції Ніколя Саркозі.

Раніше повідомлялось, шо прем’єр-міністр Греції Йоргос Папандреу в понеділок, 31 жовтня, оголосив про проведення референдуму щодо програми допомоги, яка передбачає списання приблизно 100 мільярдів євро з 360 мільярдів держборгу країни і подальше фінансування Афін в обмін на багаторічну програму жорсткої економії.

Франція і Німеччина повні рішучості разом з європейськими партнерами забезпечити повноцінну реалізацію в найближчі терміни рішення, які були прийняті на саміті, які сьогодні необхідні більше, ніж ніколи
— адміністрація Саркозі

Париж і Берлін переконані, що ця угода дозволить Греції повернутися до стійкого економічного зростання і хочуть вироблення дорожньої карти для її застосування разом з європейськими партнерами та Міжнародним валютним фондом.

"Президент Франції і Канцлер Німеччини (Ангела Меркель — 24) домовилися провести в середу в другій половині дня в Канні консультаційну нараду з європейськими інститутами і МВФ, а також з грецькою владою, щоб прийняти всі необхідні заходи для застосування в найближчі терміни угоди, укладеної 26 жовтня в Брюсселі", — йдеться в комюніке Єлисейського палацу.

У вівторок ввечері Ніколя Саркозі також збере в Єлисейському палаці екстрену нараду, в якій братимуть участь прем’єр-міністр, глави Міністерства економіки, мінбюджета, МЗС і Центробанку Франції.

Сьогодні стало відомо, що одразу шість членів правлячої у Греції Лівоцентристської партії закликали прем’єра Папандреу подати у відставку.

Також глава Світового банку заявив, що у випадку, якщо референдум в Греції вирішить не отримувати допомогу, то на Євросоюз чекає хаос.