Українських військових змушували скласти зброю і заважали повноцінному несенню служби, зазначають у прес-службі Міноборони.

Командир тактичної групи “Крим” генерал-майор Олег Струцінский розповів, що російські військові запропонували українським спільно заступити на бойове чергування і розгорнути зенітно-ракетний комплекс “Бук”. Такі дії Струцінский назвав неприпустимими.

"Таке втручання російських військових може створити небезпеку несанкціонованого застосування зброї проти літальних апаратів у повітряному просторі України", — додав він.

Читайте також: У Феодосії російські окупанти тримають в облозі українських моряків

Як відомо, багатофункціональний високомобільний зенітний ракетний комплекс (ЗРК) середньої дальності “Бук” (остання модернізація ЗРК “Бук-М1-2”) призначений для знищення літаків стратегічної і тактичної авіації, крилатих ракет, вертольотів та інших повітряних об’єктів (Залежить від модернізації). ЗРК можна використовувати для протиповітряної оборони військ, військових об’єктів, важливих адміністративно-промислових та інших територій (центрів) при масованому застосуванні засобів повітряного нападу.