Про це йдеться в офіційній заяві Єврокомісії за підсумками тристоронніх переговорів Україна-РФ-ЄС.

Зокрема, в документі зазначено, що угода передбачала, що ціна газу для України буде встановлюватися в проміжку між зимовим значенням 385 доларів і річним значенням близько 300 доларів за тисячу кубометрів. При цьому, Україна 16 червня погасила б $ 1 млрд боргу за газ, іншу частину боргу - виплатила б шістьма траншами до кінця року.

Читайте також: Від завтра Україна домовлятиметься про постачання газу з Європи, — Коболєв

"Українська сторона була готова прийняти такий варіант, проте російські партнери з ним не погоджувалися. Вони наполягали на тому, щоб Україна негайно сплатила 1,9 млрд доларів, а загальна ціна на газ становила 385 доларів за тисячу кубометрів", - йдеться в повідомленні.

У Єврокомісії впевнені, що вирішення питання досі можливе і в ньому зацікавлені всі сторони. Тож Європейська комісія буде думати над наступними кроками і датою наступної зустрічі сторін в рамках переговорів щодо газу.

Нагадаємо, що сьогодні російська компанія "Газпром" припинила постачання газу для України.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Міністерство палива та енергетики та Міністерство юстиції України починає готувати проект закону про надзвичайний стан в енергетичному секторі.