Як повідомляє Еспресо.TV, двоє з чотирьох постраждалих журналістів у Запоріжжі отримали незначні пошкодження від правоохоронців. Що ще з двома невідомо, окільне невідоме місце їхнього перебування.

Один з них за деякими даними перебуває у міліції з поламаною рукою.

Як повідомляє Інтерфакс, під час протистоянь під стінами Дніпропетровської ОДА постраждало 6 журналістів.

"Оператор Сергій Кочет отримав поранення у спину з травматичного зброї, в оператора Данила Петерімова травма руки. Журналіст Наталія Свєтлова отримала удари і садна від ударів палицями. Крім того, нападники розбили камеру нашої знімальної групи", - повідомляє сайт місцевого 34 телеканалу.

На очах у міліції "тітушки" розбили ноутбук журналіста газета "Вести" Ярослава Маркіна. Крім того, у будівлі ОДА вони погрожували журналістці газети "Урядовий кур'єр" Наталії Бєловіцкая.

"Я робила фото в залі ОДА, де "тітушки" переодягалися. Вони увійшли якраз у зал, побачили мене, обступили, забрали, обшукали і порвали сумку. Шукали фотоапарат. Стали брудно лаятися. Пригрозили взяти мене за ноги і витрусити з мене флешку. Довелося віддати", - розповіла Бєловіцкая.

Вона розповіла, що звернення до керівництва міліції результатів не дало.

"Ніхто не пішов відразу розбиратися. Сказали написати заяву до райвідділу. Керівник прес-служби ОДА пообіцяла відшкодувати вартість сумки", - розповіла журналістка.

Також поранення каменем у шию отримав оператор одного з центральних телеканалів.

Усі журналісти мають намір звернутися в міліцію.

Нагадаємо, у Запоріжжі протестувальників під ОДА розігнали міліціонери та “тітушки”.

Нардеп від УДАРу Сергій Каплін повідомляє з Дніпропетровська, що "тітушки" під прикриттям "Беркута" б’ють активістів, стріляють у них з пневматичної зброї і поливають водою.