Співробітник міліції зупинив авто за перевищення швидкості. Далі, зі слів нардепа, міліціянт повідомив, що за порушення доведеться платити штраф. Начебто, обранець і не був проти цього, проте попросив відпустити, бо його чекають виборці. Правоохоронець же наполягав на складенні протоколу прямо зараз.

"Він каже - ви нікуди не поїдете. Я йому пояснюю - я народній депутат Україні. Він: ну і що, я вам не підлягаю. Я і голос починаю підвищувати. Відійди від машини. А він за кобуру. Тоді вийшов водій і помічник - пальцем до нього не торкався ніхто", - каже народний депутат України Володимир Ландик.

Нардеп телефоном вимагав, аби на місце прибули очільники обласної та міської міліції. Проте не дочекавшись нікого поїхав на зустріч з виборцями. Інспектор теж поїхав, але в лікарню.

За фактом інциденту за участю сержанта міліції і нардепа, в міліції розпочали перевірку. Є робота й для прокуратури.

"Народний депутат вказав три напрямки: перший - необґрунтована зупинка. Друге – спроба вимагання грошей, і трете - перешкоджання руху автомобіля. А решта - нанесення ушкоджень інспектору - це компетенція прокуратури", - каже керівник УМВС України в Луганській області Євген Польський.

Нардеп же визнав лише одне порушення закону зі свого боку - перевищення швидкості, все інше - то симуляція з боку даївця. Мовляв, він сам і його оточення нікого і пальцем не торкалися. Тим часом інспектора перевели із звичайної в профільну лікарню міліції, де він продовжить лікування.