7 з майже 30 протестуючих під Кабміном знадобилась медична допомога. Втім, від госпіталізації вони відмовились.

Чорнобильці кажуть, дається в знаки не лише голодування, а й умови, в яких протестуючі ночують вже тиждень. Люди гріються лише чаєм, небайдужі кияни приносять ковдри та спальні мішки, сплять чорнобильці просто неба, на зметеному в одну купу листі.

“Деякі люди втратили свідомість, у деяких - серцеві напади, у інших - гіпертонічний криз. Нам сказали, що поставлять намети, але чомусь спимо ми на листках з тваринами, якщо сьогодні наші вимоги не будуть задоволені,ми оголошуємо “сухе” голодування”, - заявив організатор акції Микола Костєв.

“Ми спимо на листках. Уявіть, грудень місяць, переохолодження у людей вже пішло. У мене цукровий діабет різко почав падати, викликали швидку допомогу, сказали, що може бути кома”, - сказав учасник акції Олександр Смола.

Переважна більшість учасників акції з Луганської області. У столиці їм нікуди піти.

“Я принесла цукор, я принесла чай, я принесла сушки, я принесла лимон. Я переймаюся цією всією подією. Я тільки ось оцю владу винесла б на вилах, тому що це “бультер’єри”, які вхопилися мертвою хваткою у тіло нашої землі і знущаються над людьми”, - каже небайдужа киянка Надія Олександрівна.

Розгорнути намети чорнобильцям заборонила столична влада. Минулого тижня відповідну постанову виніс Печерський райсуд столиці.

Припиняти акцію чорнобильці не збираються. До них приєдналися ще 15 з Луганської області.

Нагадаємо, голодні активісти вимагають від уряду соціальних виплат, присуджених судом.