Впродовж останнього тижня прихильники євроінтеграційного курсу України цілодобово чергували біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Їхати до Києва активісти вирішили після рішення Віктора Януковича не підписувати Угоду про асоціацію з ЄС.

Крім того, у п’ятницю презентували "європрапор" Донецька.

Громадський протест поступово добігає кінця. Майдан стає політичним. Мають з’явитися політичні сили, які будуть готові взяти на себе відповідальність скликати людей на Майдан і поставити конкретні запитання: відставка уряду, імпічмент, штурм Кабміну. Це є політична воля, для цього мають бути політичні лідери, які людей до цього закличуть", - заявив активіст місцевого Євромайдану і лідер донецького міського осередку ВО "Свобода" Артур Шевцов.

Цікаво, що картину "Євроінтеграція", яку планували продати на аукціоні під час цього мітингу, вирішили виставити на торги в Інтернеті, оскільки на донецькій площі охочих купити цей лот зі стартовою ціною тисяча гривень не знайшлося.

Читайте також: Резолюція Євромайдану: Януковича та Азарова у відставку

Прихильники євроінтеграції в Одесі не збиратимуться в центрі міста наступні два дні. Одеські активісти, натомість, мають намір приєднатись до Євромайдану в Києві.