Його вони обіцяють викласти у відкритому зверненні до глави держави. Разом із категоричним спростуванням аргументів, на які при накладенні вето послалися в Адміністрації Президента. Надалі ж вся надія експертного середовища на подолання вето в парламенті.

“Як можна постійно декларувати політичні амбітні й при цьому позитивні цілі України щодо розвитку відновлювальної енергетики, і разом з цим вето… Зелений тариф на біогаз однозначно потребує державної підтримки. Україна в цьому не виняток. Такі тенденції в усьому світі“, - каже директор Європейсько-українського енергетичного агентства Олена Рибак.

Нагадаємо, в зауваженнях глави держави до закону з посиланням на Інститут відновлюваної енергетики НАН України говориться, що вартість електроенергії, виробленої з біогазу, після 2017 року буде вищою, ніж вартість традиційної електроенергії. Виходячи з цього, на думку Януковича, залучати інвестиції в ринок біогазу недоцільно.

Утім, заступник директора цього інституту Іван Кудря пізніше заявив, що відповідні розрахунки стосувалися не біогазу, а біомаси. По біогазу ж Інститут ніяких висновків не надавав. Тому, фактично, аргументи, через які було накладено вето, виявилися спотвореними і некоректними.