Більшість людей, коли роблять "селфі", на підсвідомому рівні хочуть виглядати гарно. Не має значення, із яким настроєм вони фотографуються. Пластичні хірурги кажуть: останнім часом через "селфі" у них побільшало клієнтів. Бо люди не задоволені тим, як вони виходять на фотографіях.

Багато хто думає, що "селфі" допомагають створити певний імідж у соціальних мережах, де такі фото публікуються. Завдяки ним люди починають дивитися на себе як на знаменитостей.

Психолог і авторка книги про нарцисизм Сенді Хотчкінс говорить, постійна публікація селфі — ознака самозакоханості та манії популярності. І це може призвести до залежності. Люди, які надмірно захоплюються селфі, найімовірніше, із ранніх років навчились цінувати себе лише за зовнішній вигляд та думку оточення.

Колись у нас були ширші цінності. Зараз такі речі, як фізична краса, досконалість, ставлення інших, харизма, матеріальний успіх є важливішими за співчуття, мужність та доброту. Основною проблемою селфі є те, що воно показує порожнечу у відчуттях, потребу бути побаченим, почутим, впізнаваним,
— пояснює Сенді Хотчкінс.

Автор — Марта Дуда.

Читайте також: 4 причини, чому корисно дрімати на роботі