"Практика оцінки роботи силовиків населенням повинна стати нормою в Україні. А сьогодні ми маємо близько 70 % недовіри до представників силових відомств, однак і міністр внутрішніх справ, і Генпрокурор продовжують триматися на своїх посадах", - сказав Чумак.

Нардеп вважає, що правоохоронні органи працюють неефективно.

"На засіданні комітету, присвяченому практиці застосування антикорупційного законодавства, лише представники прокуратури змогли дати відповідь на питання, скільки з порушених кримінальних справ були доведені до суду. У нас в країні відповідні відомства порушують справи, однак не доводять їх до суду. Якщо ці справи розвалюються, якщо вони купуються і продаються, то якою буде довіра до правоохоронних органів? ", - сказав він.

Чумак вважає, що МВС слід перетворити з міністерства міліції у міністерство європейського зразка.

"Одне з першочергових завдань – це реальне перетворення МВС із "міністерства міліції" у міністерство європейського зразка, яке займається виключно політичними питаннями і не втручається у функціональну адміністративну діяльність підпорядкованих йому департаментів і підрозділів, прикордонної та міграційної служб та інших", - підкреслив політик.

Він зауважив, що доцільно позбавити прокуратуру права досудового розгляду справ.

"Прокурор, який не має повноважень відкривати і закривати кримінальні справи нікому не потрібен з політичної точки зору. Тому що сьогодні прокуратура – це орган, який використовується усі 20 років з метою політичних переслідувань опонентів влади і тиску на економічних конкурентів наближеного до влади бізнесу. Але для того, щоб прокуратура не була таким органом немає політичної волі влади", - зазначив Чумак.

Нагадаємо, раніше газета "Коммерсант-Украина" писала, що Президент України Віктор Янукович зробив ставку на реформування правоохоронних органів та має намір посилити роль силових структур.