Новий проект закону "Про внесення змін до деяких законів України (щодо єдиного принципу нарахування пенсії)" зареєстрували нардепи від УДАРу Віталій Ковальчук, Ірина Геращенко, Роман Чернега, Павло Розенко та Ростислав Павленко.

Про це повідомила прес-служба партії.

За словами Павла Розенка, це є принциповою позицією УДАРу, оскільки в Україні не може бути двох різних пенсійних систем.

Це несправедливо, коли у вчителя, лікаря, працівника культури, робітника пенсія нараховується в розмірі 45% від зарплати, а у чиновника і народного депутата - 90% від зарплати, - вважає він.

Ударівець додав, що влада для пересічних громадян збільшує пенсійний вік, страховий стаж, але при цьому не обмежує пенсії для VIP-чиновників.

Читайте також: Опозиція хоче зробити депутатський мандат стабільнішим

"Ця соціальна несправедливість є ненормальною практикою в Україні. Реєстрація відповідного законопроекту - це не перша ініціатива фракції УДАР щодо справедливого пенсійного забезпечення. Така ініціатива раніше вже голосувалася в парламенті, але не була підтримана провладними депутатами. Ми не зупинимося на цьому і будемо реєструвати аналогічні законопроекти і добиватися їх ухвалення", - обіцяє Розенко.