"Газ поставляється, питання з фінансуванням і оплатами знято", - сказав він.

Читайте також: Україна скорочуватиме закупівлю російського газу, якщо не буде компромісу, - Янукович

Окрім цього, міністр зазначив, що сторонам вдалося відійти "від тих формальностей, які з'явилися в середині жовтня і на початку жовтня".

Відповідаючи на запитання з приводу відновлення закупівель "Нафтогазом" російського газу і їх обсягів, Ставицький відповів: "Йдемо за графіком: від 45 до 90 млн кубів на добу".

За його словами, йдеться про графік, який розрахований на поточний опалювальний сезон.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький повідомив, що до кінця 2013 року Україна планує погасити всі заборгованості за газ перед Росією.

“Нафтогаз” досягнув домовленості із “Газпромом” про відстрочку у сплаті боргу, який становить 1,3 мільярда доларів. Про це повідомляє "Коммерсант-Україна" з посиланням на джерело в українському Міненерго.

8 листопада "Нафтогаз України" повністю припинив закупівлю газу у "Газпрому". Міністр енергетики Едуард Ставицький повідомив, що "Нафтогаз" може не купувати газ у "Газпрому" до кінця поточного року.

Також міністр повідомив, що Україна узгодила з Росією всі питання з оплати за жовтневий газ.

Втім, уже 15 листопада "Нафтогаз України" припинив відбір газу з ПСГ і відновив закупівлю російського газу відповідно до чинного контракту.