"Я впевнений в тому, що суд над терористами має відбутися обов’язково", - заявив Порошенко під час зустрічі з міністром закордонних справ Нідерландів Франсом Тіммермансом, передає прес-служба глави держави.

Окрім того, Президент передав глибокі співчуття нідерландському народу у зв’язку з трагедією літака MH-17.

"Український народ і я особисто сприйняли загибель Ваших співвітчизників дуже близько до серця", - наголосив Порошенко.

Президент відзначив, що тисячі українців зараз несуть квіти до голландського посольства у Києві і демонструють своє співчуття громадянам Нідерландів.

Глава держави запевнив, що за його дорученням Уряд робить все можливе для того, щоб розслідування обставин терористичного акту велося під міжнародною егідою ICAO.

Петро повідомив, що запросив представників Нідерландів, разом з представниками інших країн, чиї громадяни також загинули, взяти участь у складі роботи комісії.

Як відомо, на території України поблизу кордону з РФ збили малайзійський лайнер. Загинули усі пасажири та члени екіпажу.

За словами радника Міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, цивільний літак над Торезом збили проросійські бойовики із зенітно-ракетного комплексу "Бук".

Компанія “Malaysia Airlines” встановила громадянство 257-ми осіб із 298-ми, які перебували на борту збитого в Донецькій області літака “Боїнг-777”.

Президент України Петро Порошенко назвав цю катастрофу терактом. У свою чергу, президент Росії Володимир Путін поклав відповідальність за катастрофу малайзійського літака на Україну.