Як запевняють експерти, подібний крок - логічне продовження процесу вступу країни до СОТ. Коли уряд приймає скарги від представників бізнесу з метою сформувати список “постраждалих” від інтеграції галузей.

“Є певні негативні загрозливі тенденції по тих,чи інших секторах. Далі ми, якщо ви готові йти до кінця, будемо напрацьовувати цей пакет”, - каже урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П’ятницький.

"Чим виший рівень відкритості економіки, тим сучаснішими й досконалішими мають бути методи по захисту своїх інтересів. В умовах зростаючої конкуренції”, - каже президент УСПП Анатолій Кінах.

Як зазначають у міжвідомчій робочій групі з вивчення даного питання, на дискомфорт від роботи в умовах СОТ поскаржилися представники автопрому, цукрової галузі, а також виробники оптоволоконного кабелю. Натомість від агросектору загалом офіційних зауважень не надходило. Хоча усні скарги представників сектору раніше лунали. Проте час поскаржитися на СОТ в українського бізнесу ще є. Міжвідомча група працюватиме над ними протягом трьох років.