"Швидше за все, вони ніколи не вступлять до Європейського союзу (...) При цьому підпишуться під виконанням чужих норм і стандартів", — переконаний він.

Він також додає, що для України асоціація, ймовірно, призведе до руйнування традиційних горизонтальних відносин — передовсім, із російськими підприємствами.

Слідкуйте також: LIVE! Саміт у Вільнюсі — Чи підпишуть Угоду з ЄС?

"Ми не можемо розміщувати там деякі "чутливі технології", нам доведеться їх повністю локалізувати на території Російської Федерації. Це означає великі проблеми, пов'язані з майбутнім авіапрому, космічним співробітництвом та іншим. Ми прямо і відкрито попереджаємо наших українських партнерів, що вони повинні робити цей крок усвідомлено і пояснювати своєму промисловому класу, з чим він зіштовхнеться відразу після Вільнюського саміту", — наголосив віце-прем’єр.

Як відомо, сьогодні ввечері, 13 листопада, на конференції президентів Європарламенту прийнято рішення продовжити до Вільнюського саміту наглядову місію ЄП у складі екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського і екс-президента Європарламенту Пета Кокса.