У коментарі УНН Павло Нусс зауважив, що практичні переговори про умови підписання Угоди про асоціацію та Зону вільної торгівлі між Україною та ЄС мають закінчитися до початку березня поточного року.

“По суті, ще не все втрачено. У березні 2014 року є шанс підписати Угоду з ЄС. І практичні переговори про умови підписання Угоди про асоціацію та ЗВТ між Україною та ЄС, які сьогодні анонсував Микола Азаров, мають закінчитися до початку березня 2014, аби вже на Саміті Україна - ЄС, який має відбутися на початку першого місяці весни - Україна та Євросоюз були готові до підписання цього важливого документу”, - говорить експерт.

Читайте також: Україна повинна почати практичні переговори з ЄС по умовах Угоди, – Азаров

Нусс припускає, що рішенням уряду передують директиви Віктора Януковича, який консультується з лідерами західних країн щодо можливого перегляду умов Угоди про асоціацію.

На мій погляд, Президент не припиняв переговорів з лідерами ЄС щодо УА та її умов. Це вкрай важливий документ, аби ігнорувати всі недоліки процесу його підписання. Після Вільнюсу життя зупинилося для пересічних громадян, які щиро прагнули успіху на цьому Саміті, але влади впливових європейських країн, Сполучені Штати та українська сторона, на моє переконання, не припиняли переговорів та консультацій з питань подолання цих недоліків, аби Угода в результаті була все одно підписана, - вважає експерт.

Читайте також: Азаров поклав відповідальність за Угоду з ЄС на шістьох міністрів

"Сьогоднішня ініціатива Уряду відбулась за директивами Президента Януковича. Це дуже важливо, і громадськість має взяти під контроль процес підготовки, аби в подальшому уникнути потрясінь та історичних помилок”, - підсумував Нусс.

До слова, міністр закордонних справ Греції Евангелос Венізелос повідомив, що ЄС цього півріччя буде ставити акцент на південному сусідстві, в той час як Україна входить до східного.