Про це в Києві журналістам заявив глава представництва Європейської Комісії (ЄК) в Україні Ян Томбінський, передає "Інтерфакс-Україна".

Цього рішення не буде, бо немає часу для того, щоб воно було ухвалене,
— сказав він.

Томбінський нагадав, що в Україні зараз працює місія європейських інституцій, яка аналізує, як виконує Україні зобов'язання для того, щоб безвізовий режим з країнами ЄС став реальністю. Разом з тим, глава представництва ЄК в Україні зазначив, що намір надати Україні безвізовий режим з ЄС залишається. "Мета — це безвізовий режим між Україною і ЄС", — сказав він.

Читайте також: Румунія підтримає безвізовий режим для України

Томбінський підкреслив, що для вирішення всіх технічних питань необхідний час.

У той же час, він прогнозує, що в декларації саміту "Східного партнерства" буде присутній пункт про надання безвізового режиму між Україною та ЄС.
Томбінський нагадав, що в зараз низка ЗМІ пише про те, що у варіанті проекту декларації саміту ця тема не зафіксована. "Це перший проект. Треба ще попрацювати. У нас ще два місяці для цього. І це спільна декларація — це декларація не тільки європейських країн, а й країн "Східного партнерства", — заявив Томбінський.

Він підкреслив, що українські колеги активно працюють над цим документом.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко зазначив, що на саміті "Східного партнерства", запланованого на 21-22 травня в Ризі, Україні нададуть безвізовий режим з Європейським Союзом.