Про це він сказав під час круглого столу "Економіка незалежності. Досягнення і втрачені шанси".

"Зараз, якщо Україна не звернеться до Світової організації торгівлі і до Міжнародного валютного фонду, я думаю, питання торговельних ускладнень з Росією не буде вирішене так, щоб хоч трохи врахувати інтереси України", - зазначив Юрчишин.

Експерт переконаний, що Україна мала давно звернутися по допомогу до міжнародного співтовариства для розв'язання торговельних конфліктів з Російською Федерацією.

"Торгові війни. Чому Україна жодного разу не звернулася до СОТ щодо проблем України – Росії? Хоча це не вперше. Завжди у цьому контексті я згадую 2006 рік, коли розпочалися широкомасштабні молочні війни... Напевно, потрібно спрямувати зусилля не на локальні домовленості між представниками влади, а на формування інститутів і звернення на основі цих інститутів до міжнародного співтовариства", - наголосив він.

Нагадаємо, 29 липня Росія заборонила поставки українських солодощів Roshen, заявивши, що в них знайдено отруйну речовину бензопирен.

Вслід за Росією продукцію компанії перевірили Білорусь, Казахстан, Киргизія і Таджикистан. Жодна з країн не знайшла в складі цукерок небезпечних речовин.

16 серпня пройшли переговори щодо поновлення імпорту солодкого від Roshen в Росію. Переговори вів український міністр аграрної політики Микола Присяжнюк.

Він стверджує, що сторонам вдалося знайти рішення проблеми. Україна і Росія домовилися створити комісію з гармонізації стандартів якості продукції. Також Росія відправить свою перевірку на українські фабрики Roshen.