Наша держава увійшла до групи вільних країн. Також до цієї групи зарахували Грузію, Аргентину, Італію, Угорщину, Німеччину та США.

Всього організація досліджувала свободу в інтернеті в 47 країнах.

У "Freedom House" наголосили, що українська влада маніпулює дискусіями в інтернеті.

"Україна увійшла до групи країн, де наближені до влади проплачені коментатори маніпулюють і направляють дискусії в мережі в потрібне русло", - йдеться у звіті.

Учасники групи закликають усіх небайдужих приєднуватися до групи, адже зміни стосуються не тільки журналістів, але й інших громадян.

Нагадаємо, Верховна Рада у першому читанні проголосувала за зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів, згідно з якими відповідальність за посягання на честь і гідність людини посилюється.

Згідно з законопроектом, покарання за наклеп - 2-5 років в'язниці. Закон набрав 244 голоси, за нього проголосували регіонали і комуністи, позафракційні депутати і фракція Народної партії.

Законопроект викликав хвилю обурень, журналісти, політологи та частина політиків вважає, що закон обмежить свободу слова.

ОБСЄ занепокоєна через український закон про наклеп".

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що готовий розглядати поправки до законопроекту про наклеп.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не підтримала результати голосування за проект закону, який встановлює кримінальну відповідальність за наклеп.

До слова, Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд закликав українську Верховну Раду відмовитись від "закону про наклеп", що вводить кримінальну відповідальність за наклеп.