13 березня минулого року йому мало виповнитися 66 років, до яких він не дожив менше місяця. Його смерть (режисер помер від раку) для багатьох стала приголомшливою та неочікуваною втратою. Але він назавжди залишився живим у своїх фільмах, у які вкладав всю душу і весь свій талант, адже безмежно любив свою роботу.

Робити те, що подобається, йти на роботу не як на каторгу. Я щаслива людина, тому що для мене найгірші дні – це вихідні, – казав режисер.

Похоронили Бенкендорфа 26 лютого на Байковому кладовищі у Києві.

Режисер відомий своєю роботою над такими фільмами, як "Поїздка через місто", "Крапель", "Благі наміри", "Робота над помилками", "Балаган", "Снайпер", "Кілька любовних історій", "Хіппініада або материк кохання", а також телевізійними серіалами "Бандитський Петербург-4. Арештант", "Бандитський Петербург-5. Опер", "Бандитський Петербург-6. Журналіст", "Мара Святого Патріка", "Європейський конвой", "Банкірші".

Нагадаємо, Андрій Бенкендорф народився 13 березня 1946 року в Москві. У 1963-1970 роках працював на Київському телебаченні механіком по обслуговуванню звукотехніки, згодом оператором. Закінчив кінофакультет Київського театрального інституту ім.Карпенко-Карого (1977), режисер кіностудії ім. Довженко. В 2008-2009 роках був генеральним продюсером "ТРК "Київ".

Фото: Всекомментарии, Медіаняня, Ruskino