"На нашу балансу на наступний рік економіка України потребуватиме імпортної закупівлі в обсягах від 30 до 33 млрд куб. м газу", - повідомив він на брифінгу в Кабінеті міністрів.

Однак Ставицький ухилився від прямої відповіді на питання: чи виключений пункт про обов'язкові річних закупівлях газу в контракті, сказавши: "Це питання вирішене".

Він сказав, що тема транзиту на переговорах не обговорювалася. Міністр зазначив, що наступного планується також обговорювати питання створення газотранспортного консорціуму.

Міністр також повідомив, що Україна як і раніше розраховує підписати угоду зі Словаччиною про відкриття газового коридору в реверсному напрямку з цією країною для імпорту газу з Європи.

Він додав, що Україна купуватиме природний газ там, де це країні вигідніше.

Зазначимо, раніше Едуард Ставицький повідомив, що "Нафтогаз" може не купувати газ у "Газпрому" до кінця поточного року. За словами міністра, в України в ПСГ є достатня кількість газу і немає необхідності закуповувати газ у Росії. Він додав, що країна може почати закупівлю, коли виникне така необхідність.

Нагадаємо, раніше уже повідомлялося, що до кінця цього року "Нафтогаз" не планує купувати російський газ. Про це пише “Комерсант Україна” з посиланням на власні джерела. Таким чином, зазначає видання, Київ виконав обіцянку припинити державні закупівлі російського газу, якщо "Газпром" не піде на реструктуризацію боргу за серпень. Єдиним постачальником російського газу в Україну залишиться компанія Ostchem.