"Ми вважаємо, що Україна сама визначає той статус, який для неї є найбільш підходящим: чи буде Україна далі проводити переговори з Європейським Союзом про зону вільної торгівлі, чи буде шукати більш тісних економічних зв'язків з Росією. Ми підтримаємо будь-яке рішення України", - заявив Шувалов в інтерв'ю телеканалу "Росія 24", передає “Інтерфакс – Україна”.

"Але те, що ми спостерігаємо в останні тижні, українська сторона нам пропонує більш поглиблений промисловий трек, серйозні промислові коопераційні зв'язки", - зауважив віце-прем’єр.

За словами Шувалова, сьогодні РФ має “пропозиції від української сторони серйозно займатися промисловою кооперацією”.

Читайте також: У Москві не чули “ясного бажання” України приєднатися до МС

"У будь-якому разі, яким би не було рішення України, ми повинні відповідально ставитися до цієї країни. Для нас це серйозний партнер. І все, що стосується промислової кооперації, ми будемо в будь-якому випадку підтримувати - щодо високотехнологічних галузей, виробництва ракет, двигунів, авіаційної техніки і багато інших галузей, які становлять для нас інтерес", - заявив Шувалов.

Як відомо, 17 грудня відбудеться чергове засідання українсько-російської міждержавної комісії. За словами прем'єр-міністра України Миколи Азарова, уряд працює над підготовкою двосторонніх документів.