Януковича, за його словами, "переповнюють думки і почуття" з приводу того, що відбувається з його батьківщиною.

"Якби мені чотири місяці тому хтось сказав, що Україна втратить Крим, в нашій "перлині біля Чорного моря" — Одесі — по-звірячому вб'ють і спалять людей і це стане новою Хатинню, а на Донбасі українська армія почне бойові дії проти свого ж народу із застосуванням вертольотів, ракетних комплексів, гранатометів і мінометів, бронетехніки, почнуться масові вбивства незгідних з незаконною владою мирних громадян, я б не повірив. Розсудливій людині, таке ніколи не могло б прийти в голову", — йдеться у його черговому зверненні із Ростова-на-Дону.

Він знову наголосив, буцімто після "збройного перевороту і незаконного захоплення влади" Україна втратила все.

"Сьогодні навколо панує ненависть, страх, відчай, пориви помсти, відвертий бандитизм і фашизм. Не погоджуся з тими, хто вважає, що тема фашизму в Україні роздута. Складається враження, що нинішня Україна стала нагадувати Німеччину часів правління Гітлера. (...) Тоді Німеччиною переслідувалися інакомислячі, а зараз в Україні цілі міста — у блокаді тільки тому, що люди відстоюють свою точку зору, відмінну від правлячого режиму!" — додає він.

Згадуючи про Одеську трагедію, Янукович сказав, нібито "частина суспільства, зазомбована пропагандою, змогла не тільки прийняти це вбивство, але і радіти йому".

До слова, за даними генпрокуратури, "сім'я Януковича" вивезла до Росії 32 мільярди доларів. За ці гроші спонсоруються сепаратизм в Україні, — вважають в ГПУ.