Китай очолює медальний залік Олімпійських ігор у Лондоні, – атлети цієї країни заваювали 17 золотих, 9 срібних та 4 бронзові нагороди. Від Китаю дещо відстають представники США, – у них 12 золотих, 8 срібних та 9 бронзових медалей.

Нагадаємо, Олімпійська чемпіонка Афін-2004, українка Олена Костевич завоювала бронзову медаль у фіналі змагань зі стрільби з пневматичного пістолета на Олімпіаді в Лондоні.

Юлія Каліна здобула для України другу за ліком нагороду на ювілейних ХХХ Олімпійських Іграх, що набирають обертів у столиці Великобританії. 23-річна важкоатлетка з Донецька сягнула подіуму у ваговій категорії до 58 кілограмів.

Українська фехтувальниця Яна Шемякіна, після драматичної перемоги в півфіналі над китаянкою Юйе Сунь, завоювала першу золоту медаль для України.

Українська жіноча парна четвірка з академічного веслування у складі Катерини Тарасенко, Наталії Довгодько, Анастасії Коженкової та Яни Дементьєвої виграла золоті медалі на Олімпійських іграх-2012 у Лондоні.

Українка Олена Костевич завоювала на Олімпіаді в Лондоні свою другу бронзову медаль у стрільбі з малокаліберного пістолета на 25м.

Українська шаблістка Ольга Харлан завоювала бронзову медаль на Олімпійських іграх в Лондоні.