Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

"Відповідно до статей 4 і 5 Закону України "Про гуманітарну допомогу" з урахуванням ініціативи Президента України П. Порошенка щодо отримання гуманітарної допомоги в рамках міжнародної гуманітарної місії під егідою Міжнародного комітету Червоного Хреста визнати вантаж гуманітарною допомогою згідно з додатком", — йдеться у документі.

Лист із переліком товарів гуманітарної допомоги надійшов до Мінсоцполітики 16 серпня за підписом голови регіональної делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста Російської Федерації, Білорусі та Молдови пана Паскаля Кутта. Згідно із цим листом гуманітарний вантаж складається з таких товарів:

яловичина тушкована;
рис;
крупа гречана;
сіль;
цукор-рафінад;
молоко згущене;
чай;
вода бутильована;
дитяче харчування;
медикаменти, шо не містять наркотичних та сильнодіючих речовин;
електростанції;
мішки спальні.

Всього 12 найменувань загальною вагою 1856,3 тонни.

Отримувачем гуманітарного вантажу є місія Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні. Вантаж буде переміщений представниками МКЧХ в Україну через пункт пропуску БАПП "Донецьк", йдеться в листі.

Раніше повідомлялось, що у Ростовській області в РФ завершилися кількагодинні переговори щодо долі скандальної "гуманітарної допомоги" від Росії для сходу України. Вантаж пустять, але лише після повної перевірки.