Про це він сказав 4 серпня на брифінгу.

"Зараз ми ставимо питання стосовно в'їзду-виїзду осіб, які показали себе недружніми щодо України. До цієї групи належать діячі науки, культури і мистецтва, які підписали заяву від 11 березня в підтримку Путіна по анексії Криму", - сказав Геращенко.

"Зараз ми вирішуємо, чи потрібно застосовувати санкції до всіх цих людей, чи зробити якусь підбірку найбільш одіозних особистостей, які зробили це добровільно, і із задоволенням продовжують діяльність по дискредетитації України в світі, відкрито підтримують анексію Криму і проведення терористичної війни на сході України", - наголосив він.

"Рішення прийматимуться до п'ятниці, в п’ятницю їх затвердить Кабмін", - додав радник Авакова.

Як відомо, 11 березня російські діячі культури виступили з колективною заявою, у якій підтримали позицію президента Росії Володимира Путіна щодо України і Криму.

Серед тих, хто поставив свої підписи під документом — Олена Бабенко, Надія Бабкіна, Юрій Башмет (до речі, з 5 років жив у Львові), Сергій Безруков, Федір Бондарчук, Михайло Боярський, Олексій Булдаков, Олег Газманов, Василь Лановий, Лев Лещенко, Михайло Пореченков, Микола Расторгуєв, Олег Табаков, Геннадій Хазанов, Микола Цисхарідзе, Карен Шахназаров та інші.