За словами кандидата у депутати від "Об'єднання "Самопоміч", в України є слабкість щодо розуміння західного ринку — країна ще не розуміє, як влаштований "бізнес-світ".

Держава не здогадується, що Україна є 6-та в світі по розвитку ІТ,
— каже кандидат у депутати від "Об'єднання "Самопоміч" Олександр Скрипник.

Як зазначив Скрипник, Україні варто використати досвід Ізраїлю. Після США — це країна "номер два" по start-up, і там теж триває зараз війна. Це той досвід, який би українська держава зараз мала використати.

Він додав, що Україна по рівню спеціалістів на дуже доброму рівні – країні дістаються найбільш складні інноваційні проекти після Сполучених Штатів Америки.

Ми інноваційні та креативні, ми ніколи не впираємося в стінку, а знаємо як її обійти. Нас цінують. У вузах рівень навчання у сфері ІТ надзвичайно високий,
— зазначив керівник ІТ-компанії Олександр Скрипник.

Читайте також: Електронне урядування — один з елементів розвитку країни, — Скрипник

Скрипник повідомив, що до Львова переїхали три харківські ІТ-компанії та одна донецька.

Люди починають розуміти що їм промивають мізки,
— каже к
ерівник ІТ-компанії Олександр Скрипник.

"Ми, маючи надзвичайно потужний ресурс, всередині країни нічого не робимо. Україна посідає перше місце в світі по невикористанню ІТ в країні, адже таким чином відмивалися гроші.

Керівник ІТ-компанії додав, що країні потрібно на рівні держави перестати "рити тунелі", адже прозорість — найкраща боротьба з корупцією.

Великі та малі ІТ-компанії готові допомагати країні, та чи країна готова до цієї допомоги,
— наголосив кандидат у народні депутати від "Об'єднання "Самопоміч".

"Коли автоматизуєш хаос — отримаєш автоматизований хаос. Спочатку потрібно навести порядок з тим хаосом", — вважає Олександр Скрипник.