"Україні потрібна Європа, європейський курс. (…) Ми багато зробили, аби бути тут. Сьогодні ми працюватимемо, і я впевнений в успішній роботі нашої місії", — запевнив він у Вільнюсі під час бізнес-форуму в рамках саміту "Східного партнерства".

Читайте також: Пропозиції по асоціації України-ЄС — на робочому столі, — глава МЗС Литви

Він наголосив, що Україна розуміла усю складність євроінтеграційного процесу і оновлень, пов'язаних з ним. Відтак, він запевнив, що Україна буде вести переговори в такому форматі, який би дав можливість знайти вихід їх ситуації, яка склалася.

До речі, під час виступу віце-прем’єра в кінці залу 6 людей, зокрема, президент фонду "Відкрита політика" Ігор Жданов, підняли плакати з написами "Свобода важливіша, аніж російський газ" і "Арбузов, не вбивай нашу мрію". Організатори форуму попросили цих людей покинути залу, що останні одразу ж зробили.

Нагадаємо, сьогодні у литовській столиці Вільнюсі розпочинається дводенний саміт програми Євросоюзу "Східне партнерство".

Раніше планувалося, що 29 листопада у рамках Саміту Україна та ЄС підпишуть Угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі. Проте 21 листопада Кабінет міністрів України розпорядився призупинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Таке рішення обурило українців і вони вийшли на Європейські майдани у Києві та майже усіх обласних центрах України, а також за кордоном.