Про це у Facebook повідомив командир полк “Дніпро-1” Юрій Береза. Він написав, що після знищення об’єкту “у місті почалася паніка: "Укри наступають".

За його словами, терористи на півкілометра підійшли до українських позицій у Пісках, але “отримали відповідь”. “Правий фланг Пісків утримує від флангового прориву "Дніпро-1" і 93-бригада”, — зазначив Береза.

Він повідомив, що в 93-ї бригади троє бійців поранено, серед полку “Дніпро-1” втрати відсутні.

Позиції підрозділів знаходяться під постійним артилерійським та реактивним вогнем. Що стосується ‪#‎ДАП (донецького аеропорту) - ситуація стабільно напружена. Жодних позиції не здали. Між усіма підрозділами налагоджена повна взаємодія. Всі сили кинуті на те, щоб утримати правий фланг Пісків і аеропорт,
— розповів Береза.

Він додав, що на 31-му та 29-му блокпостах хлопці тримаються: “Попри тривожну інформацію, ці блокпости залишаються нашими”.

Під Маріуполем, у селі Чармалик, кругову оборону якого тримає полк "Дніпро-1", наша розвід-група потрапила під гранатометний обстріл. Втрати серед особового складу відсутні, але терористи підірвали газопровід. Вранці вдалося ліквідувати цю аварію.

Нагадаємо, раніше прес-центр АТО повідомляв, що в районі 29-го та 31-го блокпостів українські військові зупинили наступ російсько-терористичних військ. За даними Дмитра Тимчука, бойовики підтягують додаткову артилерію на позиції в районі 31-го блокпосту на Бахмутівській трасі, намагаючись перешкодити підходу підкріплень для українських військ.

Згодом Леонід Матюхін зазначив, українські військовослужбовці контролюють 29-й блокпост, однак змушені були покинути 31-й через високу загрозу для життя особового складу підрозділів, які там перебували. Біля 31-го блокпоста проходить перегрупування.

Незважаючи на потужні обстріли з артилерії, “Градів”, мінометів і танків, швидка допомога змогла вивезти поранених бійців із 31-го блокпосту й доставити в лікарню Лисичанська.