Про це повідомляє прес-служба Президента.

"Гуманітарна місія під українськими прапорами вже розповсюджує допомогу нашим громадянам на тимчасово окупованих територіях Донбасу. У першу чергу допомогу отримують діти, ветерани, інваліди, хворі, одинокі та літні люди, які страждають найбільше. Ми нікого не залишимо в біді", – заявив Порошенко.

Згідно з повідомленням, українська влада домовилася про передачу адресної допомоги для соціальних установ на територіях, що знаходяться під тимчасовою окупацією. Перша така допомога – 7 тон вантажу – адресно дійшла до спеціальних установ Красного Луча і ще 2 тони – до Алчевська на Луганщині.

Сьогодні доставлено крупи, олію, м’ясні та рибні консерви, чай, печиво, солодощі, фрукти тощо Петровському обласному навчально-реабілітаційного центру для дітей з особливими потребами, а також для Територіального центру м. Красний Луч, який обслуговує інвалідів та учасників війни, хворих, одиноких та літніх людей, та Краснолучського обласного протитуберкульозного диспансеру.

В Алчевську допомогу отримують обласний протитуберкульозний диспансер та два Будинки сімейного типу.

"За дорученням Президента України 25 грудня Уряд доставив в Краматорськ і Сєвєродонецьк гуманітарний вантаж з 26 фур, вагою 326 тон, що містив в собі крупи, цукор, консерви, солодощі, фрукти і овочі, товари першої необхідності і навіть новорічні ялинки. Сьогодні ці продукти почали розвозити і роздавати людям та спецустановам представники служби надзвичайних ситуацій та соцслужб Донецькоі і Луганськоі ОДА", - заявила Уповноважений Президента з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко.

Між тим Петро Порошенко у Facebook подякував усім, хто долучився до гуманітарного вантажу.

"Прорвались! Дякую усім, хто долучився до українського гуманітарного вантажу на окуповані території Донбасу - уряду, губернаторам, допомозі на місцях", - зазначив Президент.