За словами голови державного комітету з питань телебачення і радіомовлення Юрій Плаксюк, видання "Україна: поезія тисячоліть" представляє собою двотомник: "Роксоланія: вигнання з раю" і "Дим вітчизни: повернення до себе".

Згідно з умовами конкурсу, переможець отримує грошову винагороду у сумі 500 тис. російських рублів. Як уточнила присутня на прес-конференції директор департаменту видавничої справи та преси Валентина Бабилюлько, під грошовою винагородою слід розуміти, що фонди, які існують при конкурсі, на суму винагороди закуплять ці книги для своїх бібліотечних фондів, які існують у всіх країнах СНД, і, відповідно, будуть поширені серед них.

Крім гран-прі, Україна отримала ще 4 престижні нагороди, зокрема, 1-е місце в номінації "Краща книга для дітей та юнацтва" отримала книга "Вечори на хуторі поблизу Диканьки" Миколи Гоголя видавництва "Грані-Т". Вартість книги на полицях книжкових магазинів України становить близько 80 грн. Як зазначила Бабилюлько, ці книги українці вже можуть придбати на книжкових прилавках.